1/02/2013

summer bodies are earned in the winter. start workout now!


přiznejte se, kolik z vás si dalo /alespoň podvědomě/ předsevzetí, že do léta zhubne? tipuju, že nás bude hodně. a kolik z vás už s tím začalo něco dělat? nikdo? jedno vám povím: je to asi měsíc a půl zpátky, kdy jsem si na nástěnku napsala: "Pokud to nezvládneš dnes, tak už nikdy!" a tímto heslem se řídím, ničím jiným. ten začarovaný kruh mluvení o hubnutí, čekání na to, až zhubnu a budu si moci koupit něco hezkého na sebe a nekonečné odkládání toho, vůbec začít a po týdnu neskončit, mě přestal definitivně bavit! pokud to máte stejně tak, pomůžu vám začít. 

ZA PRVÉ, musíte mít motivaci. a to pořádnou! takovou, která vás každým dnem nakopne k tomu, zvednout svůj zlenivělý zadeček a jít si zacvičit. pokud jí nemáte, dál ani nečtěte. musíte prostě vědět, proč to děláte.  
ZA DRUHÉ, řiďte se výše uvedeným citátem. není nic jednoduššího. týká se jak cvičení, tak samozřejmě i zdravého stravování, pitného režimu a spánkové hygieny. pečujte o sebe, jakobyste byli ten nejcennější poklad - protože to jste, jen si to možná neuvědomujete. stane-li se, že to někdy pokazíte, neberte to jako konec světa. druhý den ráno se probuďte a začněte ten den nanovo s čistým štítem a s úsměvem na tváři. každý den je příležitostí k tomu, abyste ho využili co nejlépe! hlavně to nikdy nevzdávejte!
ZA TŘETÍ, smiřte se s tím, že změnit svou postavu, to je běh na dlouhou trať. opravdu dlouhou. může to trvat celé měsíce a právě s tím musíme dopředu počítat. jen tak vytrváme a nesekneme s tím po týdnu, ani po měsíci. ten výsledek za to bude rozhodně stát, stačí vytrvat!  
ZA ČTVRTÉ, doporučuji nedělat pauzy mezi cvičením více než 2 dny. to je naprosté maximum. zvláště za začátku, první měsíc, dva, než si zvyknete. protože jak se vynechá víc dní, pak už se k tomu nedokopete, věřte tomu! a když tomu budete věřit, za pár týdnů se na cvičení budete každý den těšit a bude vás to bavit.  
ZA PÁTÉ, neberte hubnutí jako nutné zlo, jako něco nepříjemného. mělo by vás to bavit. připravování zdravých jídla a cvičení, tím pro sebe děláte strašně moc a každý den je malým krůčkem k cíli, k vaší spokojenosti, po které toužíte. takže hubněte s úsměvem, s pozitivním myšlením, s dobrou náladou. své občasné chyby si nevyčítejte, dělá je naprosto každý! hlavně, už konečně začněte, HNED TEĎ!

13 comments:

  1. ha ha :D já chci přibrat :D

    ReplyDelete
  2. Znáš Jillian Michaels a její program 30 Day Shred?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ano, přesně ten právě cvičím :)

      Delete
    2. Jé, aha :).. Já s ním začínám v pondělí a už se těším :).. A děkuji za pochvalu designu :)

      Delete
    3. Protože zítra nebo v pátek jsi jdu koupit činky, tak chci k tomu mít výbavu :).. A taky do toho jdeme spolu s kamarádkou, takže jsme se domluvily, že začnem pondělkem :).. A děkuji! tobě taky hodně zdaru :)

      Delete
  3. Ať se daří, těším se, až se nám v létě pochlubíš :))
    začínat díkybohu nemusím, ale jsou dny, kdy se mi tak STRAŠNĚ nechce cvičit, ale ten pocit potom je k nezaplacení :)
    I já mám své předsevzetí, a to, že budu víc pracovat na břichu, ať tam jsou v létě vidět trošičku svaly, a taky chci shodit přes boky....takže za chviličku jdu na to!:D

    ReplyDelete
  4. skvělý článek, souhlasím :)

    ReplyDelete
  5. krásný článek je to úplná pravda!:) Něco takového potřebuju!!!:)

    ReplyDelete
  6. Tebe jsem potřebovala...děkuji!!!!

    ReplyDelete
  7. :D máme skoro stejný boty, jen já v černo růžové :D a článek je samozřejmě pravda pravdoucí, já už cvičím a baví mě o tom číst tvoje články :)

    ReplyDelete
  8. mám pocit, že musíme být nějak spřízněný, s tím blogováním, cvičením a předsevzetíma :) no, chtěla bych ted víc blogovat, ale škola mi dává dost zabrat...ale snažím se trochu změnit organizaci času (škola + práce = neměla jsem čas na nic jiného) a snad mi to vyjde a budu se moc víc věnovat cvičení, blogu a tak :) jsem ráda, že ses vrátila, umíš mě nabudit, abych něco dělala ;) :)

    ReplyDelete
  9. jsem ráda že jsi zpět, tvoje články mi chyběly.. a tohle je opět úžasně napsáno :) já chci taky zhubnout.. mám sice váhu, kterou bych asi mít měla, ale můj sen je vážit 55 kilo. no a začla jsem už před svátkama a 3 a půl kila zhubla :) až zhubnu ještě něco tak začnu posilovat, ať se zpevním a do léta budu mít svou vysněnou postavičku (nebo aspoň podobnou) :) tobě přeju to samé. hlavně o tom furt nemluvit ale činit!

    ReplyDelete
  10. Úžasný článek, velice inspirativní :) Dneska si určitě jeden level dám! :)
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    ReplyDelete