1/20/2013

volím Karla.

na prezidentské volby jsem se těšila celé měsíce dopředu. byla jsem opravdu zvědavá, koho náš národ bude volit, koho více, koho méně. ačkoliv jsem se snažila si o všech kandidátech něco přečíst, přesto jsem svůj tip už dávno měla. víte, politice já prd rozumím. takže vsázím na sympatie a svůj instinkt, který často nezklame. zvolila jsem si člověka, který je pro mě osobnost, ne jen figurka toužící po vítězství. Karla jsem volila v prvním kole a půjdu ho volit i v tom druhém. abych pravdu řekla, byla jsem velice příjemně překvapena, že měl až takový úspěch a do druhého kola se dostal. myslela jsem si, že lidi budou povrchní, řeknou si, že je starý, že mu není rozumnět a kdesi cosi. promiňte, ale toto je to poslední, na co bych hleděla. ten člověk je moudrý, v životě toho hodně dokázal, zažil, má zkušenosti a vyzná se. obdivuju ho, že všechny urážky na jeho osobu bere s nadhledem, zasměje se tomu, přihodí také nějaký vtípek a pro sebe si myslí své.

to co sleduji v posledních dnech v televizi mně opravdu dokáže zkazit náladu. myslela jsem si, že Zeman bude v pohodě, nevadil mi, ale to co předvádí, z toho je mi špatně. pokaždé mám pocit, že on snad ráno musel posnídat s Bobošíkovou, která zřejmě servíruje kaši s výraznou příchutí arogance. neustále zdůrazňuje, jak se dohodli na přátelské fair play, ale jen co otevře pusu, začne Karlovi házet klacky pod nohy. při každé příležitosti do něj rýpe, lidem zdůrazňuje jeho "slabosti", stále na něj útočí a snaží se ho shodit. a to nejen jeho. neustále opravuje i moderátora, kdykoliv se sebemíň splete. přitom sám nedokáže řádně odpovědět na konkrétní otázku, zvláště, je-li postaven před drsnou pravdu, že. co je tohle za chování? takového člověka bych nikdy nevolila. nechtěla bych za prezidenta někoho, kdo se povyšuje nad ostatní a touží jen po tom, ostatní převézt a zvítězit. jak si vůbec může dovolit někomu říci, že je zdegenerovaný?!

nikomu neberu jeho názory. čtu si na facebooku, kdo si co myslí, dívám se, jak se lidé rozčilují a hádají, což je koneckonců vážně zbytečné, škodí tak jen sami sobě. nikomu nerozmlouvám jeho volbu. zároveň si ale také stojím za svým. ať už budete volit kohokoliv, hlavně TAM BĚŽTE! kdo volí Kárla, má u mě samozřejmě pomyslné plus :)

23 comments:

  1. Anonymous1/20/2013

    Na 100% s tebou souhlasím:)
    Bohužel smutné je,že jak se v posledním týdnu na Karla začala vytahovat špína,tak i lidé,o kterých jsem si myslela,že jsou rozumní,přesedlali na Zemana.Argumentace zněla,že prý Zeman Karla v debatě dobře "stírá" a Karel mu na to nemá co říct.Já Zemana vidím jako vesnického obhroublého burana,co svou kampaň zakládá na agresivním a útočném chování,narozdíl od KS,který tohle nemá zapotřebí.Bohužel jsme národ blbců,takže Zeman určitě vyhraje...ještě bych vypíchla jednu větu:"Zajímavé je,že ačkoliv je pan Zeman známý svou nenávistí k blbcům,zaměřuje svou volební kampaň právě na ně":)).

    ReplyDelete
  2. tenhle článek je naprosto úžasný,úplně se vším souhlasím!!!

    ReplyDelete
  3. Jedu v tom s Tebou, volím Karla.
    Nemůžu jinak, než s tímto článkem souhlasit.
    Pro mě je Zeman bezpáteřní člověk, který se snaží dosáhnout svého všemi prostředky, a nevadí mu, že vystupuje jako arogantní a zákeřný parchant.
    O Bobošíkové ani nemluvím, ale ta věta s kaší plnou arogance mi vykouzlila úsměv na tváři ihned po ránu :))))

    ReplyDelete
  4. tak mam plus. a ty taky. ze Zemana je mi vazne spatne, Karel mel u me hlas taky jasny od zacatku, proc mozna osvetlim v clanku, ktery pripravuji. urcite si me ale ziskal svou lidskosti a tim, ze se nad nikym nepovysuje. :)

    ReplyDelete
  5. Podepisuju se pod to! Doufám, že lidi dostanou rozum!

    ReplyDelete
  6. Eh, proč nepíšeš na začátku věty velká písmena? To je teď IN psát malá?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bylo mi to vytknuto už párkrát. nepíšu-li zrovna seminární práci, prostě píšu všechno malými písmeny /až na názvy, jména atd./ prostě zvyk.

      Delete
  7. Anonymous1/20/2013

    Souhlasím s tebou.) taky ho budu volit. Zemana na Hradě opravdu nechci!

    ReplyDelete
  8. Já jsem taky pro Káju! ;)..
    Jop a mě se to, že píšeš malýma písmenama děsně líbí :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. díky, mně se to taky líbí :D koho z toho bolí oči nebo má jiný problém, že by moje články nemohl číst, tak ať nečte ..

      Delete
    2. Přesně! :)..

      Delete
  9. Anonymous1/20/2013

    Úplně s Tebou souhlasím!
    Z té "protiknížecí" kampaně posledních dní a z presidentských debat se mi dělá opravdu zle. Jak by mohl naši zemi reprezentovat někdo útočící na vše kolem sebe? Bohužel mám pocit, že spoustě zdejších obyvatel to z nějakého důvodu imponuje a Zemanovo buranství a aroganci si vykládají jako znak moci a sebevědomí, úspěchu. Pro mne je Schwarzenberg jediná možná volba.

    ReplyDelete
  10. bohužel se obávám, že spousa lidí bude volit právě zemana - někdo, kdo mluví sprostě,lže, chlastá a hulí jako fabrika je prostě spoustě lidí sympatický tím, že jim je podobný. a všechny ty argumenty "proč nevolit karla" jsou jen trapné výmluvy těchto lidí, kteří si prostě nedokáží připustit, že by hradě po dlouhé době zase mohl sedět někdo reprezentativní....no a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna. o politiku se celkem dost zajímám, ale už nikde nic nepíšu, protože dohadovat se s příznivci zemana opravdu nemá smysl (většina z nich totiž používá právě tebou výše zmíněné argumenty, což podle mě nejsou argumenty ale výmluvy) :)

    ReplyDelete
  11. Anonymous1/20/2013

    tvůj blog je strašně fajn, přispívej častějc:)

    ReplyDelete
  12. Anonymous1/20/2013

    Dobrý článek, souhlasím s obsahem :-)

    ReplyDelete
  13. Anonymous1/21/2013

    Karla mam rada. Aj ked som zo susedneho statu, registrujem ho uz roky. Je inteligentny, nad vecou, "spi len vtedy, ked sa keca", :-) a ma aj ine vtipne komentare. A hlavne, je za vodou a nebude pre neho prezidentsky post biznys na zabezpecenie niekolkych svojich pokoleni, ako je to bezne u nas. Moje srdce urval, ked som ho na nejakej akcii zhliadla v cervenych ponozkach. A navyse ma velmi charizmaticku manzelku. :-) Drzim palec. Podobka

    ReplyDelete
  14. Anonymous1/21/2013

    PS: aj ja pisem v beznej komunikacii vsade male pismenka, len na skratky velke. a co, v praci si zvykli a dolezity je obsah, nie? Podobka

    ReplyDelete
  15. i já volím Karla:) je to dobrý člověk s chováním na úrovni. a že je mu špatně rozumět? no a co, alespoň říká správné věci - a na tom záleží. ze Zemana je mi špatně, a nechápu,jak můžou lidé dát hlas někomu, kdo byl v komunistické straně...po tom všem, co si tady za bývalého režimu prožili, to se Havel může obracet v hrobě :/

    ReplyDelete
  16. Chci Čecha a aspoň trochu vlasteneckého člověka. A K.S. to opravdu není. M.Z. také není můj stoprocentní favorit, ale přes to budu volit jeho, protože je Čechem od narození. Ne, jako nějaký přelétavý člověk, který vlastně ani neví kam patří. M.Z. se za vlády také neměl tak jak by si přál, ale přes to je pro mě člověkem, i když komunistickým. A pokud začneme s předsudky. Tak volit komunistu? A nebo německou krev, která nám v našich dějinách moc dobrého nedala?

    ReplyDelete
  17. Já ještě volit nemůžu, ale taky bych volila Karla. Neviděla jsi, jak byl u Krause? To bylo hezký :D

    ReplyDelete
  18. Naprostý souhlas! Karel taky není bezchybný a určitě se nezavděčí svojí politickou kariérou všem, ale proboha s tím Zemanem to nemyslíte vážně. O politiku se zajímám už hrozně dlouho, a proto můj mozek nepobírá názory agresivních Z. voličů, kteří mě "šikanují" všude, kde pronesu něco pozitivního o Karlovi :)) Ať si volí každý koho chce, ale když někteří lidi vůbec neví, o čem mluví a používají fráze z médií nebo co jim řeknou prarodiče na nedělním obědě. A to je smutné...
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    ReplyDelete
  19. Anonymous3/10/2013

    The exact traction dominance and stress well-tried gimmick ensures
    that that the results may motley for dissimilar people. Good,
    does Male Enhancement man who obtains more than 5 inches
    later on use of the male pills of enlarging.



    Check out my website - website

    ReplyDelete