2/28/2013

little big things.


pokud člověk sám sebe nemá rád, ale přesto se to rozhodne změnit, může. lidské myšlení není nastaveno definitivně a lze ho změnit, pokud se o to dotyčný vynasnaží. i sebelásce se můžeme naučit. existuje mnoho kroků, co podnikat, aby se věci daly do pohybu a jednou z nich je: zbytečně si neodpírat přepych. což je jeden z mých oblébených bodů a popravdě řečeno, vůbec se tomu nebráním. tuším, že je to myšleno tak, že bychom si měli čas od času něco dopřát, udělat si radost, něco si třeba koupit i přesto, že je to možná zbytečné, anebo drahé a nemít z toho pak špatný pocit. peníze budou a my nebudem. pokud vám ta zbytečnost udělá radost, kupte si to. zasloužíte si to! já si též čas od času ráda zpříjemním svůj den tím, že si koupím něco, co zcela nutně nepotřebuju, ale momentálně po tom toužím. naposled to bylo nádherné prádlo. jindy se cestou do školy stavím pro vanilla latté do Starbucksu, koupím si pár kvalitních potravin v Marks&Spenceru, drahé ovoce, láhev Martini nebo novou knihu. někdy ani nemusím utrácet peníze a ke štěstí mi stačí  si udělat luxusní snídani. anebo sladit outfit tak, že vypadám dobře a navíc se v tom i dobře cítím.

a co vy, dopřejete si čas od času něco, co vám zpříjemní celý den? utrácíte za zbytečnosti, které vám však udělají v tu chvíli radost?

6 comments:

  1. přesně tak, dělat si radost je důležité:))

    ReplyDelete
  2. Určite si raz za čas doprajem nejaké malé radosti :) Niekedy mi ani veľa ku šťastiu nechýba, mňa potešia fakt aj maličkosti.

    ReplyDelete
  3. Ja si tiez niekedy doprajem :) niekedy lacnejsie veci, niekedy drahsie, niekedy sladosti, alebo jedlo. Je to presne tak ako si napisala, pokial mas trochu penazi na to, aby s si radost urobila tak si ju urob, lebo sa moze stat ze si tie peniazky ani uztit nikdy nestihneme :)

    ReplyDelete
  4. já se moc ráda nemám, ale prožívám takové špatné období, takže to nevadí. Ale asi nebudu nikdy svůj vlastní obdivovatel. :D Ale jo koupím, tohle mi zase až tak nevadí, ale ve zdravé míře. :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous2/28/2013

    Celý den dokáže zpříjemnit málo co, no někdy to jsou blbůstky, třeba i luxusnějšího rázu, například lahváč a dobrá véča xD, ke které se to pivečko hodí. Zbytek to jsou zážitky, co se událo tak, jak si člověk přeje, co se povedlo, z toho je totiž radost hned, stejně jako z různých hmotných maličkostí :-) V neposlední řadě může být pro někoho radostné, že je kam si večer lehnout a oddechnout si. Důležité je mít radost z drobností, nepřehlížet a nebrat věci pevně dané (za které jsme rádi) jako samozřejmost... M.

    ReplyDelete
  6. Krásný článek ! Vzhledem k tomu, že se chystám teď nakupovat, tak mě to docela povzbudilo :D
    Samozřejmě, že utrácím za blbosti, ale ta radost z nich, ikdyž trvá chvilku, je důležitá :)
    Jinak máš krásný design blogu ! Jsem tvůj nový čtenář :)

    http://rollicking-fashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete