2/16/2013

what makes you happy?

rozhodla jsem se být šťastná! a to naprosto ve všech ohledech. každý jsme svého štěstí strůjce. každý sami za sebe neseme zodpovědnost. nikdo jiný. jen my sami. a je zcela na nás, jak se rozhodneme naložit se svým životem. a já jsem se rozhodla jednoznačně.

kde bych měla začít? samozřejmě u sebe. rozvoj lásky k sama sobě je pro mě momentálně klíčovou záležitostí. protože nemáte-li rádi sami sebe, nemáte rádi nikoho. možná se vám toto tvrzení nebude zdát, ani mně se to nezdá, ale je to pravda. než však dojdu k pozitivním výsledkům, po té cestě se zaměřím i na jiné, dílčí záležitosti, týkající se toho, nakolik se budu cítit dobře a spokojeně. vděčnost. tak moc opomíjená záležitost. a já jsem se rozhodla se těšit z věcí, nad kterými by se mnozí vůbec nepozastavili, které berou jako naprostou samozřejmost každodenního života. všechno je jen o tom, jak se na věci rozhodneme dívat. já jsem se rozhodla vidět dobré v maličkostech a běžnosti života.

znám spousty lidí, kteří si stěžují na spoustu věcí. jen co ráno otevřou oko, už jsou nevrlí a mají špatnou náladu z toho, že musí vstávat. jistě, je příjemné si pospat, o tom žádná. ovšem proč se nad životem rozčilovat hned po ránu? víte co? JÁ RÁNA MILUJU! každé svoje ráno si zpříjemním jak jen to jde. připravím si oblíbenou snídani, k tomu kávu, pustím si oblíbenou hudbu a mezitím se upravuju. na všechno si udělám dost času, aby se nestalo, že bych nestíhala a stresovala se tak hned na začátku dne. pak vyrazím z domu plna energie a dobré nálady, upravená, spokojená sama se sebou a připravena se znovu setkat s lidmi, které mám ráda. další přiznání: RÁDA CHODÍM DO ŠKOLY! ano. každý den se těším na svoje spolužáky a baví mě, co se ve škole učíme. některé hodiny bývají nudné, i tak se ale čas od času v odpoledních hodinách přistihnu s pocitem, že se mi nechce jet domů. mám to takhle přibližně poslední tři roky. nadávat, jak je všechno strašné, včetně školy, učitelů, povinností i ranního vstávání je snadné, ale k čemu to je? vůbec k ničemu. pokud budete věci, které běžně děláte, nesnášet, jak pak můžete být v životě šťastní?

a jaké další věci mě v poslední době baví, dělají mě šťastnými a jsem za jejich existenci v mém životě vděčná? o tom zase někdy příště, v nově vzniklé rubrice happiness, do které hodlám přispívat často :)

jaké maličkosti každodenního života těší vás?

p.s. DĚKUJI za 70 followers

7 comments:

  1. mě nic netěší, nebo spíš, tak nějak vše, jsem štastná, jen někdy se stresuju a pak analyzuju odkud to jde a zjištuju, že odnikud... tak mám teorii, že to jde z toho, že nejím dostatek ovoce :D po ovoci je mi vždy líp, a po čaji!
    a mám radost z tohoto článku a z tebe :)

    ReplyDelete
  2. radovat se z maličkostí je to nejdůležitější, a hlavně..přestat si pořád na všechno stěžovat a litovat se, jak píšeš : každý svého štěstí strůjcem :)
    mně dělá radost plno věcí - dobrá káva s kamarádkou, když si koupím nějakou maličkost, zajdu někam s přítelem, upeču něco dobrého..:) a ráno je moje nejoblíbenější část dne, už od večera se těším až bude ráno, abych si mohla dát dobrou sladkou snídani:D

    ReplyDelete
  3. Máš naprostou pravdu :) Já na spoustu věcí nadávám, ale také se ze spousty věcí raduju.. nadchnout se dokážu úplně pro cokoliv :D takže se mi to tak nějak anuluje. Nejsem ani šťastná ani nešťastná. No, akorát ty rána, ty teda fakt mívám kritický :D Můžu vstát i o hodinu dřív, ale do školy stejně budu dobíhat v lepšim případě se zvoněním.

    ReplyDelete
  4. Napisla si krasny clanok, ktory dokonale vystihuje moje pocity :) A musim povedat, ze do skoly chodim rada aj ja a rana travim tiez tak ako ty, kavou alebo cajom a dobrymi ranajkami a dostatkom casu na to, aby som vsetko stihla a z domu isla spokojna. To potom pomaha cely den :)
    Druha vec je ze by som ako ty mala zacat mat radu sama seba, ako osobu, ale aj s tym ako vyzeram a so vsetkymi vlastnostami, ktore mam. Pretoze mam v zivote len jedno telo a jednu osobnost ... lenze niekedy je dost tazke sa tym v zivote riadit :) tesim sa ale na to, ze mas novu rubriku, dufam ze do nej budes prispievat casto a ja ti zas budem davat vediet, akos adari mne ;)

    ReplyDelete
  5. Takých ľudí nemám rada, čo sa na všetko sťažujú, potom nebodaj prenesú tú zlú náladu na mňa. Hoci nevstávam veľmi rada, tiež si spríjemňujem rána hudbou, čajom, chutnými raňajkami a tak je to všetko fajn :) Pekný článok, treba sa tešiť z maličkostí. :)

    ReplyDelete
  6. dani, mrkni na knížku "o štěstí a smyslu života", je to supr :)

    ReplyDelete
  7. Anonymous2/17/2013

    Supr článek, mě každý den potěší pocit, že jsem zdravej a nic mě nebolí, když tomu tak je :-) M.

    ReplyDelete