8/19/2013

1000 THINGS THAT MAKE ME HAPPY

zakládám další novou rubriku. nepůjde o nic nového pod sluncem, ale láká mě to a jdu do toho. konec konců, psaní není nikdy dost. tak proč nevyužít nápad, o čem psát, když se nabízí, no ne? 

znáte web 1000vecicomeserou.cz? autoři této stránky si vytváří pomyslný seznam věcí, které bytostně nenávidí, a co článek, to čtivý popis těchto věci či skutečnosti a jejich absolutního haterství vůči ní. nutno říci, že více negace na jednom místě byste snad nikde nenašli, leč na jejich obhajobu, čte se to vcelku dobře a u některých položek máte tendenci souhlasně přikývnout - ovšem nejste-li, stejně jako já, odpůrce negativity a haterů, kterých kolem nás po světě běhají stovky a šíří kolem sebe zlost a odpor jako mor! a vskutku, negativita je stejně jako ten mor nakažlivá! negativity je všude spousty, každý si stěžuje na co může a já se nad tím čím dál tím více pozastavuji: copak ti lidé necítí ani špetku vděčnosti za to dobré, co v životě mají?

negativní energii se můžete vyhnout dvěma způsoby: budete se alespoň částečně distancovat od věčných haterů, a zároveň se obrníte vlastním pozitivním myšlením. vlastní myšlenky ovlivňují vaši náladu a v podstatě i váš život do velké míry, a ani si to možná neuvědomujete.

žijeme jen jednou a měli bychom si toho náležitě cenit. vždyť život je krásný a na světě existují tisíce, ba miliony věcí, které jsou krásné, jen to v dnešní materialistické době, kdy se stále za něčím ženeme a jsme z toho ve stresu, nevidíme. ale nejlepší na tom všem je, že si můžeme vybrat. buď si budeme stěžovat, jak nás všechno a všichni se*ou a podle toho bude náš život vypadat, anebo se začneme těšit z drobností a všechno bude najednou úžasné a slunce nám bude svítit i v tom nejděštivějším dni!

5 comments:

  1. Anonymous8/19/2013

    Ano ano, to je přesně tak, z malých střípků radosti jde poskládat pohár, ale jen tehdy když si to člověk uvědomí, prostě takový "pohár radosti" a z něho se daj krásně politím "zahojit" "rány" které nám přiděluje život a ty bereme právě jako značně pesimistické... pokud nám něco, nebo někdo "brání" ty střípky slepovat, jde tomu zabránit jednoduše - ignorací, boj neni nutný- je spíše zatěžujícím vlivem.... Váš pohár tedy bude po čase tak pevně pospojován, že už ho nikdy nic nerozbije :-) M.

    ReplyDelete
  2. Krasne napisane, v tvojom poste je velky kus pravdy. Len tak dalej, skvele pises! :)

    ReplyDelete
  3. Svatá pravda, už kolikrát jsem se zastavila sama nad sebou, že proč mi vlastně není pořád nic dost dobrý a proč ve všem hledám jen to špatný, vysnívám si, jak chci mít všechno perfektní a nenechám sama sebe užít si to pěkný, co je teď. V poslední době jsem proto dost zpomalila a snažím se hlídat. Nenechat se naštvat zbytečnostma, nenechat se vyprovokovat naštvaností druhých. Ale někdy je to hodně těžké, zvlášť pokud je partner cholerik, to se pak těžko skloubí dohromady. Ale snažím se a snažit se budu i dál pěstovat si v sobě optimistického ducha. Konec konců, dělám to hlavně pro sebe, že jo :))

    ReplyDelete