11/17/2013

ČAS


Musím se smát, kdykoliv někdo pronese tu již tak zevšednělou frázi "nemám čas". Jak může někdo vlastnit čas? Je to nesmysl. Čas je jen relativní pojem. Jediný důležitý čas je TEĎ. Jen teď můžete něco dělat nebo nedělat. Samozřejmě si lze naplánovat, co budeme dělat zítra. Zda to uděláme nebo ne, je jiná věc. Ale proč do toho plést pojmy jako mít čas? Buď něco chcete dělat, nebo ne.
Výmluvy na nedostatek času já nemám ráda. Pokud mi někdo sdělí, že nemá čas, beru to tak, že si ten čas na určitou věc nechce udělat. Tady jde především o řazení priorit. Pokud něco chceme, uděláme to. Pokud nechceme, tak naopak. Ale používat čas jako výmluvu se nehodí. Pro každého člověka na zeměkouli trvá den 24 hodin. Každý má tedy času stejně. A je na každém, jak ho využije.
Nemám čas spát, nemám čas se nasnídat, nemám čas číst knihy. Bullshit! A každý ví, že je to tak.

Co si o tom myslíte? A jak vy se svým časem nakládáte? Věnujete se činnostem, které opravdu chcete dělat, nebo marníte dlouhé chvíle u facebooku a pak tvrdíte, že nemáte čas žít? 
Think about it.

8 comments:

  1. ja si vsetko nechavam na poslednu minutu.
    doslova .)

    ReplyDelete
  2. Je fakt, že jsem se nad tím nezamýšlela, ale máš vlastně i pravdu. Jen v mém případě "nemám čas" znamená "mám spoustu jiných povinností, kterým bych měla dát teď přednost" a proto jsou ty 2 slova docela výstižné. Ale jak říkám, máš pravdu. Jeden to použije proto, že se vymluví, druhý proto, že má spoustu jiných povinností, které dělat nechce, ale musí, aby neměl problémy (např. práce, škola atd.) no a třetí to využívá pro to, že ho jakoby nemá, při tom má, ale je líný jak pr**l. :D

    ReplyDelete
  3. Súhlasím s tebou. Každý ma toľko času na veci ktorym sa chce venovať, koľko si urobí. Snažím sa eliminovať čas strávený na internete a viac sa venovať veciam, ktoré ma posunu ďalej, niečo mi dajú alebo sa v nich sama realizujem, no niekedy na mňa príde taká nálada že sa mi nič nechce. Najhoršie na tom je, že si uvedomujem že je to strata času ale neviem so sebou pohnúť :D

    ReplyDelete
  4. Souhlasím s tebou, hezky napsáno!:)

    ReplyDelete
  5. Anonymous11/17/2013

    Hmm, tady jsi uhodila kladivem na hřebík, je to tak, ale lidi si na to oné "nemám čas" už zvykli. Je to o těch prioritách, no jasně, proč to ale psát zdlouhavě... Myslím, někomu se to vyplatí psát, někomu ne. "Nemám čas" ukrývá pravdu těm, kteří se jí vědět nezaslouží ( a každý člověk si stanoví prioritní osoby, kterým tohle říkat nebude) ... Ono, je to složitější než se tváří na první pohled. Já jsem třeba za tu frázi docela i rád(né s každym chci bejt kamarád) , že existuje. Pak se hezky uvidí, kdo na tebe kašle a kdo ne =D Nemarním určitě dlouhé chvíle u FB a když jo, tak jen vyjímečně, nebo současně dělám něco jiného (za to mě někteří lidé nemají rádi =D ) M.

    ReplyDelete
  6. souhlasím, "nemít čas" je jedna z nejčastějších a zároveň nejhloupějších výmluv...

    ReplyDelete
  7. Napsala jsi to přesně, je to jen otázka priorit, mezi co těch 24 hodin rozdělit.

    ReplyDelete
  8. Všechno je to jen o prioritách :) Já osobně mám spíš problém s tím, že mi čas hrozně letí. Pořád jsem myšlenkově zaseklá na tom, že je léto. A přitom už bych pomalu měla začít kupovat dárky na Vánoce.

    ReplyDelete