12/25/2013

2013 - 2014


Jako by to bylo včera. Sepisování novoročních předsevzetí jsem zametla pod koberec. Přeci jenom, za ta léta marných pokusů už se znám. Bez ohledu na to, zda je prvního ledna nebo polovina srpna, já a odhodlání začít s něčím, do čeho jsem se doposud nepustila, to nikdy nefunguje.
Přála jsem si do nového roku jen jednu věc - lásku (a to druhé pochopitelně). Nejen, že mé přání vyslyšeno nebylo, naopak mé srdce utrpělo v průběhu roku několik těžkých zlomenin v podobě neopětované lásky. A když už se ke sklonku roku zdálo, že se rozhořívá plamínek naděje a že se našel někdo, kdo mě miluje, osud tomu prostě nechtěl a znovu mě praštil palicí po hlavě, abych se zase pěkně vzpamatovala.
Vzdávám se. Do příštího roku si nebudu přát vůbec nic. Ani tak prostou a nezištnou věc, jako je láska. Budu žít zcela bez očekávání. Nechám každičký den, nechť se vyvine přesně tak, jak má. Protože spontánnost se mi v posledních měsících tohoto roku vyplatila velmi - užila jsem si spoustu zábavy. Budu využívat příležitostí. Vystoupím z komfortní zóny a ze zažitých stereotypů a vyzkouším něco nového a nechám, nechť tím ve mně roste nový člověk; budu se posouvat dál.

I přes nesplněné tužby uplynulého roku cítím silnou vděčnost za mnohá pozitiva, která přinesl. Prožila jsem spoustu krásných chvil a silných okamžiků, na které budu ráda vzpomínat. Také mnoho zážitků a dobré nálady ve společnosti lidí, které mám ráda, příležitost pobýt v místech, ve kterých se cítím nejlépe, poznat nové lidi a navázat nová přátelství.
Nebylo toho vskutku málo, za co bych mohla být tento rok vděčná. A myslím že než se trápit pro to, co bylo špatně, je lepší ohlédnout se za tím vším krásným a těšit se z toho.

S jakými vyhlídkami vkročíte do nového roku vy?


8 comments:

  1. Vyhlídky? Snad raději žádné, jelikož se mi taky povedlo prožít pár zklamání, nebo jen jedno velké, a proto to nechám jen tak, a uvidíme, co z toho vzejde! Ať je příští rok lepší, než ten minulý!

    ReplyDelete
  2. Moc krásně jsi to napsala. Věřím, že se budeš posouvat dál a k lepšímu a tím, že tu lásku očekávat nebudeš, se objeví. A hlavně, aby se nekonala žádná ta palice po hlavě. :)
    Já sama ani nevím, jednoduše jdu dál, tak jak tlapu do teď, jen vím, že první polovina roku bude velmi těžká. Vzhledem k maturitě a hlášením se na vysokou.

    ReplyDelete
  3. Budu držet palce, ať ti rok 2014 přinese spoustu věcí, za které můžeš být vděčná!

    ReplyDelete
  4. Za minulý rok se mi splnilo spousta krásných věcí a vím, že některé už neprožju znovu, ale vždkcy na to budu ráda vzpomínat. Jinak - já po čase t špatně myšlenky vytěsňuju a raduju se z toho pěkného! Doufám, že nadcházející rok bude alespoň tak dobrý, jako ten minulý.
    Když jsem byla malá, tak mi bylo vždycky strašně líto, že je nový rok, protože mi bylo líto toho starýho, že se s ním loučíme! :D

    ReplyDelete
  5. Danny, mé vyhlídky musím ještě nějak zformulovat. Mám přání být spokojená, šťastná. Jako vždycky. A zdravá. A aby tohle všechno měli lidé v mém okolí. Pár materiálních přání by se taky našlo.. Měj krásný zbytek roku a do toho nového jen to nejlepší, ať se daří! ♥

    PS. Třeba už bychom se taky konečně mohly v roce 2014 sejít. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. děkuji!
      máš pravdu, mohly bychom se sejít, stydím se za svůj nezodpovědný přístup k tomu, že jsem říkala, že se za tebou stavím a pak jsem si nenašla chvíli. nicméně pokud se napevno domluvíme, pak to určitě klapne :)

      Delete
  6. Já si taky vždycky nejvíc přála lásku, asi proto, že jsem jí dřív měla málo. Teď už spíš ale věřím na štěstí, protože když ho máš, tak pak přijde i to ostatní. A tak si přeji do nového roku štěstí a aby byl lepší než ten loňský. Aby také přinesl nějaký ten zvrat, ale dobrý, protože těch zlých bylo v roce 2013 až moc. A to samé přeji tobě, hlavně hodně štěstí, usměvavých a optimistických lidí ve tvém okolí, prince co ti konečně přinese vytouženou lásku a toho elánu do života, co tu z tebe v poslední době čiší. Měj se prostě krásně! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuji! :) Já ti přeji tedy štěstí - máš pravdu, když má člověk štěstí, pak má vše ostatní.

      Delete