12/01/2013

O ZÁKONECH VESMÍRU

Nevím, za jakým účelem vesmír vytvořil ten paradoxní zákon, kdy člověk někoho chce, líbí se mu a touží po něm, ovšem čím víc tomu tak je, ten druhý ho tím víc odmítá. V životě jsem se s tím setkala mnohokrát. Víckrát než s žádoucí oboustranou náklonností. A setkávám se s tím dodnes. Nejen v roli té odmítané, ale i v té, která odmítá. Neméně časté jsou takto vytvořené trojúhelníky (či dokonce víceúhelníky) mezi lidmi. Jak směšná mi připadala situace, kdy jsem seděla ve školní lavici a mezi tím, kdo vedle mě seděl z levé a z pravé strany bych mohla namalovat pomyslné šipky, naznačující, že ten nalevo chce mě a moje by šipka by naopak směřovala k tomu, který ode mě sedí napravo. Občas by se takto šipky zatoulaly různými směry v rámci přítomných osob. Některé by byly jednostranné, některé oboustranné, ovšem nějaké to ALE by zde stejně nakonec bylo. Jako třeba existující přítel či přítelkyně jednoho z nich, který se mezi námi však fyzicky nenachází, proto je zde prostor pro malou nezávaznou hru.
Více paradoxní je už snad jen to, kdy se definitivně zbavíme touhy po člověku, jež nás odmítá, najedeme si v tomto smyslu někoho jiného a najednou se dotyčný předchozí ozve. WTF?!

 "Everything that you pray for will happen in God´s time, not your time."

Osvědčený je v souvislosti s tímto zákonem také ten, že jakmile na něco čekáte, tak to nepřijde. Až teprve přestanete-li něco očekávat, pak se začnou dít věci! Proto "Zatímco budete čekat, než dojde k jisté události, zabývejte se něčím jiným." Už nevím, kdo to napsal, ale často si na tento citát vzpomenu. A musím uznat, že jako poučka do života funguje skvěle. Včetně té, že "Všechno se děje z nějakého důvodu." Je skvělé, že nám kdosi moudrý sepsal, jak vesmír funguje, ale již nám nedal praktické tipy a zkratky, jak s ním naložit ...

9 comments:

  1. Presne o niečom takom som raz písala http://thatsworthit.blogspot.sk/2013/08/o-inej-dimenzii.html?m=1. No dodnes to nechápem a myslím, že my, ľudia, to ani nepochopíme ;)

    ReplyDelete
  2. Vesmír je hrozná mrcha že, jak si s náma hraje! Ale já v něj stejně pořád budu věřit a nepřestanu :) Obecně z toho asi platí to, že bychom měli žít spontánně a hlavně si nemalovat žádný falešný představy! Však se stane co se má stát!

    ReplyDelete
  3. Ten anglický citát je úžasný!
    Mě na to nejvíc funguje nikdy nespící zákon schválnosti :)

    ReplyDelete
  4. Je to zajímavé. Já si na tyhle propletence pamatuju nejvíc na střední. Taky se říká, že když si něco moc přejeme, nakonec se to stane. Ale jak píšeš, otázka je kdy:-)

    ReplyDelete
  5. Dobře napsané. Nemám ani slov, jen se snad řídit těmi citáty. :D

    ReplyDelete
  6. Anonymous12/04/2013

    joo...tak tohle se mi delo halvne na ty stredni....to bylo fakt zvlastni...ted se to nejspis nedeje halvne proto, ze nad tim uz nepremyslim :-)
    ChickWithKick and her life

    ReplyDelete
  7. Skvělý článek! A díky za ten dodatek "zabývejte se něčím jiným", to je fakt :-)

    Stylová Giveaway

    ReplyDelete
  8. Krasny clanocek, a vela pravdy v nom :) Inak k tym nalepkam, co som mala ja na blogu - navrh som si urobila doma v pocitaci a isla som si ich dat vytlacit do takeho obchodu kde tlacia aj diplomovky a prace jednoducho cokolvek, urcite je taky aj u vas, a na korenicky ti asi bude lepsia tlac na foliu ako na papier, aby sa to dalo aj umyt niekedy :) tak skus pozret, alebo aj na internete urcite najdes stranku, kde ti to vytlacia z rozumnu cenu.

    ReplyDelete