10/14/2012

můj podzim.

 
Vždycky jsem si myslela, že je mým nejoblíbenějším ročním obdobím léto. Musím konstatovat, že jsem svůj názor v posledních letech řádně přehodnotila a došla jsem k závěru, že tomu tak není. Mým nejoblíbenějším obdobím se stalo jaro a hned za ním je podzim. Příroda nikdy není tak krásná, jako na jaře a na podzim. Čímž se dostávám k dalšímu zjištění - v poslední době, více než kdy dříve, tíhnu k přírodě. Ráda se procházím lesem, po loukách a polích, ráda vnímám vůni přírody a pozoruju všechnu tu krásu, kterou jsem po celý život slepě ignorovala. Na podzim se stromy barví do všech možných teplých odstínů žluté, oranžové a červené a v té chvíli, když to vidím, mi na mysl vyvstává citát: "god is the best artist". Uvědomuji si, jak pravdivá ta fráze je.



Jaro mám ráda také proto, že se začíná oteplovat a já tak odhazuju teplé zimní svršky a měním je za lehčí bundičky a kabátky. Tyhle první teplé měsíce já prsotě zbožňuji. Na podzim je tomu naopak, postupně na sebe nabalujeme teplejší vrstvy, ovšem i tentokrát je změna vítána. Opět se můžu zachumlat do teplé bundy či kábatu, k tomu oblíbený šátek s leopardím vzorem, a vychutnávat hrnek čaje, který mě zahřeje, když je venku již pořádná zima. Z módního hlediska mám tyto dvě období ráda, člověk může kombinovat asi nejvíce věcí, které ve svém šatníku najde. A mimo to na podzim nakupuji asi ze všeho nejraději. A letos tomu není jinak. Začala jsem botami - oproti loňskému roku velmi úspěšně - pokračuju přes úžasný leopardí kabátek a chystám se investovat do nějakých teplých rukavic a šál, aby mě chladné počasí ani v nejmenším neohrozilo na zdraví. Čert ven studený vítr, déšť nebo mráz. Když se pořádně oblečete do něčeho, co zahřeje, a navíc módně obohatí, máte vyhráno!

Můj letošní podzim se nese ve znamení četby knih, hrnků zeleného čaje ve školní lavici, učení německého jazyka se vší vášní (kdo by to byl kdy řekl?!), dále ve znamení nové wifi (díky Bože, konečně normální internet!), zdravého stravování a pokusů o cvičení, nové chuti do psaní a focení, hořekování nad současnou brigádou a hledání nějaké nové, nakupování a módy, a celkově pozitivní nálady v každém jednotlivém dni.

Milujete podzim, anebo ho nesnášíte? Ve znamení čeho se nese váš letošní podzim? 
p.s. Všimli jste si patrné změny, kterou jsem se rozhodla na blogu zavést? Jsem zvědavá, kdo si toho všimne :)

13 comments:

  1. Mě podzim nevadí. Jen je mi zima a brzo se stmívá, to mi vadí, ale jiank ho mám ráda :)

    ReplyDelete
  2. já podzim miluju, mám to stejně - první je u mě jaro, pak podzim :) léto a zima jdou stranou. a jinak ta změna - vidím tu kategorii thinking, tak nevím jestli je to ono, nebo jsem ji jen přehlédla, ale myslím, že to bude ono :)

    ReplyDelete
  3. s podzimem to mám stejně, mám ho čím dál tím radši :) jak kvůli módě, tak kvůli přírodě...a pokaždé, když jdu ráno do školy a vidím růžové červánky a dýchám ten studený vzduch,říkám si, jak je na tom světě hezky:) a ta káva hned lépe chutná, když dojdu domů z chladného počasí :)
    němčinu mám taky ráda, teď chodím 2x týdně do jazykovky, abych si znalosti obnovila, byla by škoda všechno zapomenout, protože od maturity jsem německy nemluvila...
    přeju hodně pevné vůle ve cvičení, protože o tom to celé je :)

    ReplyDelete
  4. Já se stále nemůžu rozhodnout jestli mám podzim ráda nebo ne. Na jednu stranu mám ráda barevné listí a možnost podzimního šatníku. A na druhou stranu mi vadí nepříjemný vítr a taky fakt, že už nemůžu tolik sportovat venku.

    ReplyDelete
  5. Já se naučila milovat léto.. ale tento rok mi podzimní vzduch vůní připomíná dětství, ale moje dětské jaro na vesnici, kdy byl v únoru ještě sníh a vonělo to tak studeně a přitom bylo Slunce. Tak mi podzim připomíná únor a začínající jaro a my hledáme Sněženky :) a nakonec se těším tenhle rok na sníh a pak únor a podzim si tolik neužívám.. a takhle brzo se už i dostávám do vánoční nálady, no je to možné? :-X

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale ano, je to možné. také pomalu začínám dostávat do podvědomí, že se blíží Vánoce a já bych měla pomaloučku uvažovat, "co komu", a taky, o co si vlastně letos napsat Ježíškovi já.

      Delete
  6. Já taky zbožňuji podzim, protože letní tepoloty v létě jsou pro mě kolikrát přímo nesnesitelné :D.
    Taky se ráda procházím, ale mám radši příjemnější jarní a podzimní tepoloty :).

    ReplyDelete
  7. Já podzim miluji, vůbec by mě nevadilo, kdyby byl celý rok :)

    ReplyDelete
  8. já mám úplně nejradši jaro :) líbí se mi jak je teplo tak akorát na tričko nebo svetr a všude všechno kvete...ale podzim mi taky moc nevadí :) každý období má svoje výhody i nevýhody. Já se chci zase začít učit angličtinu :)

    a ta změna? řekla bych, že teď budeš přidávat už jen a jen své vlastní fotky? aspoň z tohohle článku to na mě působí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. to také není ono :)

      dobrá, nebudu vás dále napínat: zkusila jsem snad poprvé napsat článek s tím, že každá věta začíná (pochopitelně) velkým písmenkem. doteď jsem psala jen samá malá písmenka a chodily mi stížnosti, že se to nedá číst. mně se to tak líbilo. ovšem na druhou stranu, už mi není 15 a na nějaké komolení psaného projevu tak dávno nemám nárok. tudíž se odteď budu snažit psát velká písmenka a psát spisovně.

      Delete
    2. aha :) tak toho jsem si teda nevšimla, ptž mi takhle to psaní vůbec nevadí...:P

      Delete
  9. Mým nejoblíbenějším ročním obdobím je taky podzim a nedám na něj dopustit :-) A letos je opravdu nádherný
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    ReplyDelete