1/05/2013

bedroom wishlist.

 
IKEA: povlečení na polštáře 100,-/ polštář 250,-/ židle 2500,-/ lampička 350,-/ ovčí kůže 1000,-


v rámci plánování drobné rekonstrukce svého pokoje jsem si dala dohromady hrubou vizi, jak by měl můj pokoj přibližně vypadat, v jakých barvách bude sladěn. jako první na řadu přijde malování zdí a nový koberec. původně jsem si chtěla pokoj vymalovat na béžovo, v přesně takovém odstínu, jako je koberec tady na obrázku. ovšem mít stejnou barvu koberce i zdí, to by asi nebylo úplně ono. proto zkusím vymalovat zdi bíle. možná to zní nudně, ale věřím, že se správnými doplňky bude pokoj ve výsledku vypadat pěkně. a pak přijdou doplňky. na béžový koberec hodím jako dekoraci bílou ovčí kůži. postel mi zabírá 1/3 plochy pokoje, tudíž je třeba nové povlečení, prostěradlo a spousta polštářů. vše v barvách bílé, béžové a tmavě modré. nad postel koupím novou lampičku, jelikož ta současná stávkuje a spravit se to nedá. na zdi přitluču několik hřebíků na obrazy. o těch nemám zatím představu, to nechám až na později. změnou projde i moje nástěnka. a aby se mi příjemně psaly články a učilo se mi na zkoušky, chce to novou, pohodlnou, ale zároveň designovou židli! nejspíš časem vymyslím ještě další detaily, které projdou úpravou či změnou, o tom ale zase někdy příště, nejspíše poté, co se poperu s realizací toho, o čem jsem vám tu dnes napsala.

zároveň to vidím tak, že se tímto krokem vydám ze všech našetřených peněz, ale určitě to bude stát za to. ve svém pokoji trávím podstatnou část dne /s čímž by ale bylo třeba taky něco dělat/ a proto si myslím, že je důležité, aby se mi tu líbilo, pokoj byl útulný a já se tu cítila příjemně.

jaký je váš pokoj? v jakých barvách je sladěn? jste s ním spokojeni, anebo byste uvítali nějaké změny?

15 comments:

  1. Já mám starý pokoj, nábytek se kupovalkdyž mi byly 4. :/ Ale nedávno se kupovala nová postel, protože ta stará vrzala tak, že celá naše ulice stávala ráno se mnou. :D A tu židli mám taky, v černé (matka přemluvila..) dostala jsem ji včera na narozky ! :D

    ReplyDelete
  2. Já jsem se svým pokojem až na malé drobnosti spokojená. Chce to jen doladit více polštářů, kosmetický koutek a nějaké ty lampičky :)

    ReplyDelete
  3. rekonstrukci ti závidím, taky bych chtěla pokoj podle představ:) mám ho sice ráda, ale bydlím tu i se sestrou, a hodně věcí bych měla ráda jinak (třeba že už nechci spát na patrové posteli!:D)...to křeslo je moje vysněné:)

    ReplyDelete
  4. Anonymous1/05/2013

    V mém pokoji se nachází šikovný psací stůl po strýci. Velká skříň a odřezaný vrchní kus palandy. Všechno vyrobil děda, se skříňkou na knížky a modely aut jsem mu pomáhal. Na severní straně se u postele nachází dřevěné palubkové obložení kvůli zateplení. Sedím na pohodlné kancelářské točící židli. Nic bych neměnil, akorát bych mohl častěji uklízet :-)

    ReplyDelete
  5. Moc hezké barvy :).. Určitě to bude vypadat moc pěkně :).. A bílá není nudná.. Já jsem si pokoj rekonstruovala cca rok a půl zpátky.. chtěla jsem ho mít světlý, takže světlounce šedivé zdi + jedna je fialová.. bílý nábytek, tmavě modrá až černá postel.. Jsem spokojená, ale až budu bydlet sama, chci mít byt sladěný do bílo-béžovo-hněda :)..

    ReplyDelete
  6. Nu, já když jsem do toho vrážela peníze, tak jsem myslela na to, že až se odtěhuju do svého, tak si to všechno vezmu s sebou :)..

    ReplyDelete
  7. Ja bych rekonstrukci uvitala a soucasne bych mohla mit pokoj sama a ne se dvema sourozenci.. Ty bydlis sama nebo s pritelem? :)

    Ja doufam, ze s J. si najdeme nejake pekne hnizdecko, i kdyz na pocatku si moc nefandim, tak alespon kvetiny, povleceni a doplnky pomohou. Snad. :)

    Tvuj plan rekonstrukce se mi libi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pardon, nechtěla jsem nijak rýpat do "živého" / bolavého. Netušila jsem to.

      Delete
  8. Můj pokoj u rodičů jsme rekonstruovali už několik let zpátky, ještě když jsem tam bydlela samozřejmě a myslím, že ho mám nejhezčí divčí na světě :)))) Mám bílý nábytek, velkou manželskou růžovou-fialovo-bílou postel na kterou dáváme buď růžové nebo fialové povlečení, růžovo-bílý psací stůl a tmavě růžové závěsy :) a na zdech velké zrcadlo a dále vzpomínky :))) Vžycky když tam přespím, cítím se jako princezna :))) Jo a zdi jsou dvě bílé a dvě ružové...
    Dáda Nováková :))))
    Úplně jsem měla chuť Ti sem napsat a zavzpomínat si na dětský pokoj:))) Za týden už se vracím do ČR, tak jsem zvědavá, jak bude vypadat náš byt:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. teda, to musí být vskutku princeznovský pokoj :) škoda že sis ho asi moc neužila :)

      Delete
  9. To je nádhera! Úplně ti závidím!!!!! Jinak máš skvělý vkus :).

    ReplyDelete
  10. ju, tak tu židli jsem si při rekonstruování chtěla koupit taky, ale naštvalo mě, že ještě před 14-ti dny (v té době) byla slevněná pro IKEA Family a já to prošvihla...nakonec jsem si nechala tu starou a udělala jsem jen pár změn a zbytek si nechám až na nový byt (což si ale ještě počkám :D). Každopádně tvůj koncept se mi moc líbí, je to nadčasové a výměnou jedné barvy pak můžeš změnit celý interier, což je boží :) hrozně ráda bych pak viděla, jak to u tebe vypadat! ;)

    ReplyDelete
  11. Ještě jsem ti jenom chtěla poradit, že ta bílá není až tak dobrá. Sice vypadá dobře a tak nějak "čistě" a elegantně ale dlouho nevydrží a bude odřená apod. ;) Já jsem si nejdřív chtěla vzít tu barevnou látkovou, ale mamka mě přemluvila na černou s tím, že na to koupíme nějaký pěkný přehoz :)) V ikey mají jeden krásný, myslím, že z ovčí kůže, ale je docela drahý :/ :))
    Pak mi napiš jak jsi spokojená!! :))))

    ReplyDelete
  12. Skvěle si mě inspirovala..:) přesně takové barvy si představuju v mé budoucí ložnici..:)

    ReplyDelete
  13. ahoj, máš boží blog=)))aa miluju polštářky a nové věci do svého pokoje))koukni na ten můj cake-me-please.blogspot.com (za případné follownutí děkuji♥)

    ReplyDelete