11/10/2013

PROSTĚKAFE


První vlnu šílenství kvůli Starbucksu, který kdysi v roce 2008 přišel i k nám, jsem pár let úspěšně ignorovala. Kafe za stovku? To nepotřebuju.

Postupem času jsem podlehla i já. Fotografie papírových kelímků s logem vyobrazujícím dvouocasou sirénu se zvlněnými vlasy na mě začaly doléhat ze všechou koutů virtuálního světa. Pár let jsem si chodila s ELLE v ruce pro Grande Vanilla Latté, které jsem si odnášela jako pozlacenou trofej a cítila se býti strašně in! Slaďoučké lattéčko mi dokázalo zpříjemnit pochmurné podzimní dny a v zimě ohřát zmrzlé ruce. 
A pak jsem začala experimentovat s příchutěmi. Své první vánoční příšerně přeslazené Cranberry White Chocolate Mocca jsem se snažila udat některému ze spolužáků, kteří mi ho po prvním doušku rádi vrátili nazpět. Hodina ekonomiky s mým Toffee Nut Latté na lavici se nesla v duchu spekulací naší paní profesorky o tom, co to tady tak zvláštně smrdí, jesli jsme si snad někdo ve varné konvici nevařili párky?! Tečkou na závěr bylo letošní PSL, které pobláznilo celý svět! Až na mě. To bylo posledních sto pět korun, které jsem tam utratila a poslední kelímek se sirénou, který jsem z poloviny plný té úžasné dýňové kávy vyhodila do koše.

Letos si komerci nechte, hledám něco originálnějšího. Oblíbila jsem si pár menších pražských kaváren s příjemnou atmosférou, perfektně připraveným horkým latté v obyčejném bílém kelímku s černým víčkem a vynikající domácí karamelový dort s ořechy k tomu. Yumm!

Aneb ideální náhled na to, jak se lidé mění a jejich názory na věc s nimi.

10 comments:

  1. Nikdy jsem ve Starbucks nebyla, ani se nijak nepídím po tom se tam dostat. Možná až zase budu někdy v Praze a budu mít cestu kolem, tak to kilo obětuji, ochutnat bych jej chtěla :) Obyčejné kavárny bývají mnohdy ale lepší, jednu oblíbenou u nás mám. No a pak samozřejmě ještě Costa :D

    ReplyDelete
  2. občas si prostě musíme dopřát!!

    ReplyDelete
  3. Starbucks je super, ale zůstávám u jejich klasik. A je to spíš sváteční záležitost, když jdeme do divadla nebo se nám chce utrácet . tj. 3x do roka. Pokud si se zaměřila na kavárny, doporučuju kavárnu Pražírna a kavárnu Dobrá trafika.

    ReplyDelete
  4. Dobře napsané. :D
    Já kávu nepiju vůbec, nezavítala jsem tam tutíž z tohoto důvodu, ale kelímek bych brala .. ten se mi totiž líbí. :D

    ReplyDelete
  5. Starbucks kávě jsem nikdy nepodlehla, ale měla jsem to podobně s tím Elle. Jednu dobu jsem se pomalu nemohla dočkat, až mi přijde nové číslo, a teď už ho pomalu ani neotevřu, když mi na začátku měsíce přistane do schránky. A divím se, co jsem na tom dřív mohla vidět.

    ReplyDelete
  6. Anonymous11/12/2013

    Ještě jsem ve Starbucks nebyla a hodně mě to láká, ale už jsem slyšela hodně negativních zkušeností, tak mě to zas na druhou stranu odrazuje :D. Ale stejně se tam asi stavím vyzkoušet si to, asi je potřeba, udělat si vlastní názor :))

    ReplyDelete
  7. Hah, a já ve strabucks nikdy nebyla :D Teda vlastně jo, jednou v Německu, kdy jsme si těsně před odjezem zpátky do ČR s kamrádkou řekly, že jsme přece na prázdninách a poslední euráče utratíme za něco drahýho a kafovýho. Ale v Čechách jsem se nikdy nedokopala, ne snad že bych nechtěla podléhat komerci, spíš že jsem škrt a ty ceny mě příšerně odrazovaly (a tento stav stále trvá, muhehé).

    ReplyDelete
  8. Starbucks kávu jsem nikdy nepila a Elle si kupuji jen jednou za rok jako módní bibli. Dřív jsem si s tím přišla jako velký rebel. Když už kávu v kelímku tak z Tchiba, ale i to nemá na zapadlé kavárny.

    ReplyDelete
  9. Já Starbucks miluju, ale piju jen cappuccino nebo latté bez příchuti, maximálně čas od času chai tea latté. Pumpkin spice jsem zkusila ze zvědavosti a jen jednou a naposled. Costa je taková nouzovka, moc mi nechutná. Ráda mám Vienna Coffeeshop Company.

    ReplyDelete
  10. ja som vzdy v starbucks zmatena co si objednat. tolko druhov a velkosti kavy...a este si mozes vypytat ake chces mlieko, ze mam tiez radsej SKUTOCNU kavu v malych kaviarnach :)

    ReplyDelete