2/09/2014

COEUR DE PIRATE

Neznám moc francouzských interpretů, kteří by mě bavili a v podstatě žádného, kterého bych poslouchala. Ona mně naprosto učarovala svými skladbami, jejich melodičností a především svým specifickým hlasem a hrou na klavír, kterou ovládá skvěle, což jsem zjistila ve chvíli, kdy jsem se jednu z jejích věcí rozhodla sama naučit hrát - já, která neumím hrát na žádný hudební nástroj, ba dokonce ani noty nepoznám, což jsem ale neviděla jako problém ani důvod k tomu, nezačít se učit.V tu chvíli jsem však zjistila jak těžké je na klavír hrát, byť i jednodušší melodii, jaká je v písni Prince Arthur.

Béatrice Martin je původní jméno zpěvačky, která je jinak známá pod pseudonymem Cœur de pirate. Zpívá především ve francouzštině, ale i v angličtině - např. Wicked Games.



Kdo máte rádi franouzský jazyk, rozhodně si poslechntěte. Je to krásná hudba, na nedělní odpoledne úplně ideální.

5 comments:

  1. Francouzština je opravdu kouzelný jazyk. Ale je pravda, že od ní jsem ještě neslyšela nic.
    Mimochodem, já jako dítě hrávala na klávesy a občas jsem se na to ještě vrhla, ale nikdy jsem se nepouštěla do ničeho složitého ... :D

    ReplyDelete
  2. Děkuji za skvělý tip! Láska na první poslech:)

    ReplyDelete
  3. To je skvělé! Líbí se mi moc :)

    ReplyDelete
  4. No hej... zbožňujem francúžštinu, ale do teraz som počúvala len Le Fabian, pretože ostatní ma nechytili. Ale toto... Ako to, že som to nenašla skôr?

    ReplyDelete